Jalan-Jalan Singapore


Normally orang lain malas nak drive jauh-jauh. Tapi we all ok jer drive jauh-jauh..huhu.. Kali ni drive dari Kuala Lumpur terus ke Singapore. Ni kali ke-3 drive masuk Singapore. First time with officemate, second time with family. And kali ni pun with family.

Masa drive Singapore dulu, time tu tak sempat nam mask Universal Studio sebab masa tak banyak. So kali ni memang make sure nak terus tuju ke USS.

So macam biasala, planning lena bagus. First, we all beli bekalan makanan sket kat JB. Then trus drive masuk Singapore. Part yang paling tak best ialah terpaksa Q panjang kat Tambak Johor. Pastu kena take time isi arrival form plak untuk 6 orang! Then kena register kereta.

After settle semua tu, terus drive ke kotaraya Singapore. Guna GPS, if tak, memang sesat ke laut laaaa.. hahahhaa. Sampai je kat town, terus we all check in kat hotel area pusat bandar Singapore. So dekat la if nak jalan2 ke Orchard Road untuk window shopping ke apa..



















Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PREVIOUS HOT!