Oh my Eiffel!

Wow! Akhirnya me and my beloved wife jejak gak kaki ke Paris! saper tak kenal Paris memang pelik la kot...kota romantik tuuuuu...



So, after 3-4 bulan planning, last we decide terbang ke Paris dengan AirAsia-X (dulu ada fly ke Paris & London, now dah takderrr..mmm). Why naik AirAsia? Sebab dia senang jerrr..MURAH! Beza naik MAS or other flight, dekat RM4000 tuuu...banyak beza, mcam2 bley buat dengan suit banyak tu.


So after booking AirAsia, biasalah..sure tak sabar2 nak terbang ke Paris!

Akhirnya sampai gak date we all nak terbang ke Paris. So kenalah hantar anak-anak balik kampung mertua kat Alor Setar then fly balik KL balik...huhu. 

Flight ke Paris jam 11.55 malam from LCCT. So jam 8malam dah tercongok. Walaupun delay dalam 20minit and badan dah penat, still nerves sub nak fly jauh ngan wife kali ni. 13 Jam fly tuuu...

So..dah masuk flight...terus pengsan..then bangun...then makan..then pengsan lagi...then tgk movie kat ipad...then makan..then pengsan lagi. Camtulah keadaan dalam masa 13jam lebeh penerbangan ke Paris.

Jeng jeng jeng...akhirnya dah nak sampai! Airport Orly kat pagi tu agak busy, so pilot pusing2 dulu dalam 2-3 round kot before landing. Tadaaaa..akhirnya landing gak! Berkerak bontot sebab lama sangat dalam flight! Hahaha...teruja!

So..from airport to hotel, we all nail bus sbb murah dan jimat. 

Sampai jer hotel Eiffel Rive Gauche, letak beg terus jalan laju laju ke Eiffel Tower! Dekat jer ngan hotel, dalam 3 minit jalan kaki! Sampai jer dpn Eiffel Tower...masing2 me and my wife tersenyum sebab tak sangka dah ada depan Eiffel! Walaweeeee...

Atas Eiffel Tower :) with wifey

On top of Eiffel Tower!
Time tengah Check in hotel - 2 minutes jalan kaki ke Eiffel!

Wahhh..akhirnya sampai gak cita cita we all nak gi bergambar depan Eiffel Tower, Paris. Walaupun jarak penerbangan jauh 14jam amat memenatkan, namun memang x rasa langsung!
Lepak minum jap ilangkan sejuk - Level 2, Eiffel
Bawah Eiffel

Area Musee de Lurve

Tgh Q nak naik Eiffel


Notre Dame Cathedral 
Abang polis yang macho
Boat ride 
Arc de Triomphe
Ronda malam sampai beku!

Nak beli souvenir beli kat sini - area Notre Dame
Sejuk keras time ronda-ronda with BigBus Tour
Musee du Louvre










Wait for next write-up.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PREVIOUS HOT!