Malindo Air vs Air Asia



Wow..i think this a good challenge for AirAsia untuk category low cost carrier! Teringin gak nak try cuba rasa test naik Malindo Air ni. Yang bestnya banyak offer yang Malindo Air ni kasik compare to current AirAsia.



Walaupun currently MalindoAir hanya banyak cover domestic route, but tak mustahil 1 day nanti MalindoAir ni akan terbang rentas benua! Thats what AirAsia did before, remember? So hopefully MalindoAir ni akan do some LongHaul fly la plak..


During research, dalam konteks price...AirAsia dan MalindoAor ni tak banyak sangat beza. Harga pun lebih kurang jer. Cuma yang beza, AirAsia ada extra cost if nak taruk barang dalam perut kapalterbang but MalindoAir FOC!



Inflight entertainment plak, MalindoAir jauh lagi better dari AirAsia kot sebab dorang sediakan LCD on each seat yang tayangkan movie, games dan macam2 lagi walaupun untuk domestic flight,  but AirAsia NONE. If nak gak, kena book samsung tablet by rental. Tu pun untuk AirAsia-X sahaja.

Seat? Hurmmm..by research, seat MalindoAir lagi besar sket kot and have some extra leg space if nak compare to AirAsia yang agak padat skettt..huhu



MalindoAir ada 2 kategori seat...economy and business but AirAsia economy je utk domestic flight.

MalindoAir operate kat main terminal KLCC but AirAsia kat LCCT yang mana kerusi nak duduk pun yilekkk..adohaiii...





Ohh..1 more, MalindoAir bley cas hp guna USB kat each seat BUT AirAsia taker, nak cad gak, kena tggu landed baru bleh cas..hehehe

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 comments

comments
Anonymous
Sunday, June 09, 2013 delete

I really wanna try this bro! hope airasia can make a different right after this.. beat em', GO Malindo!

Reply
avatar
Sunday, June 09, 2013 delete

Hahaha...great say! Hope it happen too bro!

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!