GAMBAR VACATION YANG TAK PATUT UP KE FACEBOOK!

GAMBAR VACATION YANG TAK PATUT UP KE FACEBOOK!

Hurmm..slalunya trend sekarang, semua benda nak up ke facebook. Beli benda baru la, event la, time melancong la..etc etc. Benda ni sebenarnya bagus sebab dapat share something dengan our friends. Maybe kawan-kawan kita teringin nak melancong ke Bali dan kita tiba-tiba up gambar2 kita di Bali, sure sedikit sebanyak gambar gambar tu akan memberi at least first impression, or tips masa kat situ dan bla bla bla..

Namun, ada gak among us yang antara sedar tak sedar, gi upkan benda2 yang remeh temeh masa time melancong or jalan-jalan. Gambar tombol pintu hotel la, gambar nasik goreng la...huhuhu..

So, cuba elakkan up gambar-gambar macam ni :)



Gambar Nasik Goreng pun nak up ke??

1. JANGAN UP every single food yang korang makan!
Perghh..benda2 ni memang sgt annoyed kot. Semua benda yang korang hadap, semua nak up ke facebook. Perlu ke? Lainla sesekali korang up makanan yang agak rare dan jarang orang nampak or rasa. Kan..kan...

2. JANGAN UP gambar yang menampakkan kebodohan anda!
Contohnya up pic anda dalam longkang or dalam semak or dalam tandas time anda gi melancong tuh. Lainla pic tu nak tunjukkan sesuatu yang bley wat orang impress :)



Lainla ada salji kan..kan.. :)

3. JANGAN UP gambar kaki anda!
Ni lagi satu..kerap sangat orang up gambar kaki..x tau kenapa. Lainla anda nak tunjuk bawah kaki tu ada salji ke, ada lahar gunung berapi ke.. or gambar kaki anda tengah di urut kat Bali ke or gambar kaki anda kat Walk of Fame ke.. :) kan..kan..

4. JANGAN UP gambar anda yang hanya 10% berpakaian!
Hurmm ...ni selalunya perempuan la. Suka sangat up pic berbikini...huhuhu..nanti jadi isu dik oiiiii...




Airbus A380 Interior 

5. JANGAN UP gambar melalui tingkap kapalterbang!
Hehehe..ni lagi satu. Orang semua dah tahu, melalui tingkap kapal terbang hanya bley snap gambar:
  i.Awan
  ii.Langit
  iii.Matahari
  iv.Gunung Ganang
  v.Bandar
  vi.Pulau-pulau
  vii.Sayap kapalterbang yang anda naik tuh...
So, lainla if acer benda lain yang lagi menarik..contohnya ada nampak satu lagi kapalterbang tengah fly kat sebelah flight anda..kan..kan..

or taruk gambar interior kapalterbang yang agak cun dan wow yang anda naik tuh..or snap la gambar stewardess sekeping dua..ada gak pekdahnya kan...hehehe




Blur and sengetttt!

6. JANGAN UP gambar yang senget benget dan blur..!
Dah tahu gambar tu blur and senget benget, so takyah la kot nak up kat facebook. Wat pening orang yang tengok jerkkk...adoiii...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!