BUGIS STREET, SINGAPORE

GPS on my iPad - A Must when u drive to Singapore!

Ohhh..since we all dah ada kat Johor during our visit to Legoland that day, so we decide untuk bawak passport..kot-kot la nak terlajak ke Singapore plak!

OK..after cukup rest after penat balik from Legoland..me and my wife akhirnya decide nak lepak-lepak kat Singapore la kot. So we drove our car masuk Singapore jam 7 lebeh malam.
Bugis Street, Singapore
So tempat pertama yang we all tuju ialah area Bugis Street. Seriously area ni memang awesome! Lagi murah nk shopping souveniur if compare kat Ochard Road. Selalunya when we all drive masuk Singapore, tak lain tak bukan sure terus ke Orchard Road...but kali ni tak.



Bugis Street, Singapore
Rambang mata tengok macam2 kedai yang jual macam2 produk kat area ni.. Makanan dan minuman pun murah-murah.

Benda first yang we all buat ialah bedal durian :) Sodappppp...
Hentam Durian


2 Dollar! 2 Dollar!
Then we just walk around area2 tu sambil cuci2 mata.

After that we decide nak drive ke area Marina Bay, nak tengok Gardens by The Bay - yang ala-ala film Avatar tuhh... perghhh memang awesome area ni, cun!
Gardens by The Bay


We all drive balik JB balik around 1am! Ohh lupa, masa amik our car kat car park...sedar-sedar our car dah kena saman! Adesss...terbang 30 SingDollar!

Balik hotel terus pengsan :)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PREVIOUS HOT!