LEGOLAND MALAYSIA


Okey... Musim besday my kids semua jatuh pada bulan October tiap-tiap tahun. Kesemua empat-empat my kids semua dilahirkan pada bulan october, and same goes to me..pun born in october! So tiap-tiap tahun gak la me and my wife lintang pukang piker the best present untuk our kids.

So this year, my wife decide nam bring all my kids untuk jalan-jalan sambil main-main di Legoland, Johor. So our journey bermula sehari lebih awal, mean takla rushing sangat nak ke sana. Mean we all ada masa rehat yang cukup pada sebelah malamnya before pagi-pagi besoknya we shoot terus ke Legoland.

Q for Tickets
Early in the morning besok paginya, we all terus shoot ke Legoland awal-awal pagi lagi. Legoland from our hotel lebeh kurang tak sampai 10 minit pun. Thats why we all pilih untuk check in di boutique hotel area Skudai sebab dekat! From Skudai, drive ikot Second Link Expressway, dan keluar ikot exit Nusajaya (Exit 312) then terus drive lebeh kurang dalam 2km terus sampai ke main gate Legoland.


Sampai-sampai je, terus masuk parking. Parking awal pagi memang awesome sebab tak ramai lagi orang yang sampai. So, dapatla park dekat sket. Then terus my wife Q kat ticket counter. Walaupun tak ramai sangat orang, still panjang gak Q tapi taklah sampai berejam-jam, lebeh kurang 10 minit jer kot Q.




Tiket ke Legoland:
RM120.00 untuk Dewasa
RM90.00 untuk Kanak-Kanak

Website Legoland - Here!

Since my wife ada bawak keratan coupon from biscuits punya pack, so we all dapatlah some discount on tickets. Dapat la save lebih kurang dalam RM300 untuk 6 pax..banyak tu save!



Dapat je ticket, terus we all masuk dalam taman tema! And the adventure begin with kitaorang satu family naik rollercoaster! Hahaha..memang sangat takot kot, maklumla..semua gayat dengan tinggi dan kelajuan! Tapi tulah...bedal jer laaaa... yang penting the whole family we all kena rasa :) , rugi wooo tak naik sebab bayar mahal!


Almost semua game/ride dalam Legoland we all naik kecuali ada satu dua je yang terlepas sebab gangguan hujan! My anak sulong and my 2nd daughter lenjan naik roller coster sampai 3-4 kali sebab seronok sangat.


Puas main, then we all lepak makan kat satu restaurant kat dalam tu. Makanannya agak mahal tapi sedap kot...maybe sebab lapar! We all bedalset ayam roster, set fish and chips..set kids dan etc etc (lupa dah apa namanya...) Then pas makan, sambung balik teman anak layan ride itu dan ini...

We all keluar from that park around 5.30pm..almost 7 hours dok dalam Legoland. If cuaca tak hujan, kompem more than 7 hours kot.

Ok..jangan lupa tengok video kat bawah ni plak okessss...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PREVIOUS HOT!