GENTING HIGHLAND


Lavender Farm
Hmm..how to start? Since tak ada apa nak dibuat that weekend, so me and my family decide nak gi lepak naik Genting Highland. Mean x jauh or tak dekat sangat! Last we visit there about a few years ago kot. That time we went there with our relatives.

So, our journey to Genting Highland is about setengah jam jer kot, tak jauh mana from our home. We all bawak beg baju siap-siap kot-kot nak bermalam kat sana..

So hari tu kabus agak tebal, maybe sebab musim hujan or maybe sebab after hujan turun kot..so jalan pun agak kabur dek kabus. Jarak penglihatan lebih kurang 50 meter jer.

Sampai area before Awana, we decide untuk lepak2 kat area ladang strawberry. Before this memang x pernah stop pun area ni sebab terus naik sampai atas. 

So, area ni dah nak sama macam Cameron Highland dah. Banyak Strawberry Farm muncul area ni. Dulu memang tak ada. If nak gak, kena drive la gi Cameron :) Now tak payah susah-susah, kat Genting pun ada. Buahnya tak la besar sangat but ok laaaa...
Kat area ni pun ada Lavender Farm. So if nak masuk nak tengok lavender, ada bayaran sikit dikenakan, tak mahal pun. Tak silap 3 ringgit kot..lupa dah.


Area ni terdapat kawasan tanaman cendawan. So macam2 jenis cendawan yang ditanam disini. Madu juga mudah didapati disini, ramai peniaga jalanan membawa botol botol madu untuk dijual. So, takyah nak ke Fraser Hill!
Lavender Shop
Since this is our last minute plan, so semua hotel2 cas agak mahal. So we decide check-in je la kat mana2 hotel kat area2 bawah ni. Tak jauh mana pun if nak drive naik atas Genting tuh!


Ladang Cendawan
After check in, terus we drive naik atas. Since taman tema luar telah ditutup untuk beberapa tahun untuk projek mega - 'Taman Tema Twentieth Century Fox', so lega sket sebab x perlu jalan banyak sangat...

So we all pun layanla semua indoor games like bumper cars, roller coster, train etc etc...




World Big 3D Projection  

Jengok kat luar tingkap, memang jelas nampak dorang dah runtuhkan semua permainan2 taman tema luar like roller coster, boat ride, merry go round yang kuda tu..etc etc..huhuhu sayu plak biler teringat zaman2 dulu yang mainan-mainan ni memang favourite pengunjung!



We all stayback kat atas till late night sebab at 9pm, ada 'World Largest 3D Projection' yang dibuat dikawasan car park depan Genting Hotel. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PREVIOUS HOT!