KLIA 2 - OPEN DAY


On April 27, sempatla gak drop-by kat KLIA 2 sempena Open Day dorang.

So, first impression...wow..so BIG! Memang jauhla beza dengan LCCT dulu. So jarak nak ke KLIA 2 ni sama je macam nk ke KLIA ... satu jalan je. Cuma before sampai KLIA, ada satu simpang ke kiri dengan signage KLIA2 terletak betul-betul di simpang masuk tu, so takderla sesat :)

Nak parking kat sini, xder masalah...semua berbumbung, tak macam LCCT yang mana kita kena park kereta kita bawah terik matahari. Kat sini dorang pakai system tiket berkupon. Nak tahu berapa harga parking, kenala check kat web KLIA2 sebab masa we all singgah sini, semua parking adalah FREE.




Airport KLIA2 ni dibina dengan concept shopping in the airport, maknanya memang banyak la kedai-kedai barangan serta cafe-cafe yang top-top ada kat sini samada kat main terminal ataupun kat satelite terminal, wat keluar duit jer.

Yang bestnya, sempat merasa naik Skybridge yang mana ianya pertama di dunia! Meaning untuk ke pelepasan antarabangsa, kita akan melalui Skybridge ni...mean kat bawah ada kapalterbang lalang.


Dont forget, KLIA2 juga merupakan terminal tambang murah yang terbesar di dunia!

Antara Airliner yang beroperasi di sini adalah - Air Asia, Air Asia X, Lion Air, Zest Airways, Cebu Pacific, Tiger Air, Malindo Air


So, selain berkereta sendiri, kita juga bleh ke sini dengan menaiki ERL, Bus dan juga lain-lain pengangkutan awam.



KLIA2 Website - http://www.klia2.info

So...mmm watch my video on KLIA2 below during their Open Day :)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
Tuesday, April 14, 2015 delete

Gelenggang KLIA Transit House menyediakan Penginapan & Parking Transit pada harga yang berpatutan. Harga Transit Parking hanyalah RM20.00 sehari termasuk hantar/ambik di Airport. T&C Apply.

Kalau rumah jauh sangat boleh la bermalam di Homestay kami dulu esok kami hantar. Buat masa sekarang parking terhad 10 biji kereta dan boleh booking online. Sila layari www.gelenggang.com untuk keterangan lanjut atau whats apps kami 012 303 6203.

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!