FRIM JUNGLE TREKKING

FRIM - memang dekat sangat dengan rumah. Lebih kurang 3KM je if nak ke sana dari rumah. So after lama sangat tak treking di FRIM, tetibe without any plan..member ajak pi jungle treking kat sana, so memang tak tolak la kannnn...



Early morning jam 7.30am member @tiki dah tercongok depan rumah. Better gi satu kereta je la kot. So with my car, we all drive ke sana. Sesampai je kat main gate, guard FRIM bagitau yang banyak trek ditutup sementara sebab kejadian hujan ribut pada malam sebelumnya.

Without concern warning, we all redah je trek yg selalu we all naik...erkk memang dorang tutup! Siap ada guard lagi untuk jaga laluan tu. Dua tiga trek tutup sebab ribut. Banyak pokok besar tumbang, thats why dorang tutup kot.

At last, we all cuba carik trek lain. Hahhh..at last! Ada gak trek yang dorang tak jaga and kawal. Cuma kali ni trek tu anti clockwise la. Selalunya trek tu untuk laluan turun tapi kali ni we all start from that trek. Puhhh..memang rasa lain, rasa jauh dan penat semacam jerrrkkk. Since takder other trek yang bukak, so we all redahhh je la.



Ohhh almost forgot, geng-geng Korea same ofice pun join this jungle trekking kali ni.
Layan je laaaa gambar-gambar kat bawah ni okesss...


































Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!