TOKYO - MOUNT FUJI, AKIHABARA, HARD ROCK

Tak sah sekiranya dah sampai Tokyo, tak jenguk Mount Fuji ataupun lebeh glemer dengan nama Fujiyama. So alang-alang dah sampai, we all gerak dengan menggunakan JR Tokaido Shinkansen Line terus ke Mishima Station. Perjalanan dengan menggunakan shinkansen ni mengambil masa lebih kurang sejam perjalanan. 



























Then dari station ni, we all naik satu keretapi cute (lupa dah apa nama train nihh...) yang mempunyai corak Mount Fuji. Memang sangat cute this train...

So after almost 2 hours, we all sampai ke destinasi. First, we all decide untuk menaiki boat pelancong mengelilingi Lake Ashi. Boat 2 tingkat ni agak besar dan boleh memuatkan ramai tourist. After beli tiket, we all tunggu kedatangan boat ni. After setengah jam, boat pun tiba. Terus boat ni bawa we all ronda sekitar Ashi Lake. Sepatutnya we all boleh nampak Mount Fuji dari atas tasik but sadly awan tebal telah menutup puncak Mount Fuji...frustnya...hanya nampak kaki gunung je. Bahagian puncak memang tak nampak langsung dek awan dan kabus tebal.






























Hurmm after frust tak dapat tengok Mount Fuji, terus we all naik cab menuju ke train station tadi dan terus ambik shinkansen balik Tokyo...huhuhu.

Sesampai di Tokyo, terus plan untuk ke Akihabara. Tempat ni juga dikenali sebagai Electric Town kerana terlampau banyak kedai elektronik dan kedai permainan video/kedai games kat sini. Manusia punyala ramaiiii bak hanggg. So kalau u all peminat gadget, datangla ke sini. Memang banyak choice dan takkan menyesal punyalahhh...!




Selepas 4 jam melepak area ni, we all decide untuk shopping baju Hard Rock kat area Roponggi. So apa lagi, terjah train untuk ke sana. Sesampai je di Hard Rock Roponggi, terus masuk Rock Shop untuk shopping baju as usual. Kat sini terserempak ngan satu mamat Malaysia bersama anak bini dan mertuanya. So borak-borak lebeh kurang. Dorang nak balik dah malam ni katanya.




























Haaa pas beli 2-3 lai baju, terus menapak balik ke train station....straight je balik hotel.
Penat wehhh...hehehe.. Jom layan video kat bawah ni :) ---

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
Kay
Wednesday, March 16, 2016 delete

Salam... Boleh saya tahu berapa tambang teksi dari mishima station ke fuji tu? terima kasih

Reply
avatar
Wednesday, March 16, 2016 delete

Salam...hi KAY , actually dari Mishima Station ke Mount Fuji (area Ashi Lake) rasanya dalam ¥10,000 - ¥11,000 kot....rasanya laaa.. lupa

Reply
avatar
Wednesday, March 16, 2016 delete

...better take a bus, rasanya return ticket dalam ¥3500 kot....ingat-ingat lupa

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!