BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT - ANOTHER BAD PLACE TO VISIT

Okey...our original plan to have family vacation in Hatyai or somewhere else in Thailand, but last minute tukar ke Bukit Merah Laketown Resort. Dont know why last minute change - maybe sebab we all takut musim hujan kat Thailand maybe sebab ni end of December, selalunya musim hujan.

Ok, dipendekkan cerita..we drove from Kuala Lumpur to Bukit Merah - lebeh kurang 4 jam! Wow..kali ni memang agak lambat sebab jalan jem nak mampos...standardla musim cuti sekolah dan kena plak ngan orang ramai nak balik kampung sempena cuti Krismas, so memang jemmmm gila babas...hahaha

Ohhh..ni kalau tak silap, kali ketiga we all datang Bukit Merah Laketown Resort.

Sampai jer, we all check in kat Suria Apartment. Fuhh..apartment ni punya lif punyala teruk! Liftnya super duper slow, dahla musim orang ramai, lif plak slow...so bleh imagine la kan how the situation is. Awal-awal lagi mood dah spoil dengan apartment punya service. So if nak datang gak sini, better cari penginapan yang lain la kot.

Ok..as plan, jam 9.30 pagi keesokkannya, we all dah tercongok kat depan kaunter ticket Bukit Merah Laketown. So drive dari Suria Apartment ke resort ni takderla jauh sangat, dekattt je...tak sampai 5 minute dah sampai. Parking rate - RM3. So kalau datang awal, dapatla park dekat ngan main entrance, lau tak..memang kena park agak jauh la...






Back to story - we bought tiket yang berharga RM45 perhead untuk adult dan RM20 kids untuk both Eco Park + Water Park. Ok here we go - Eco park memang hambar! Biasa sangat-sangat. Tak tahu la why mahal sangat untuk caj masuk ke Eco Park ni..memang tak banyak yang kids boleh explore selain tengok haiwan dan main train kayuh.

Ok..then we all masuk plak ke Water Park. So back to issue tiket yang agak mahal tu - you know why i said mahal? Because on the day we went there, semua benda takleh nak main, semua katanya under maintainence. So yang tinggal hanyala pool dan satu gelongsor air yang guna double-tube tu. Yang lain...semua tutup! Apa kejadahnya bayar in full price ticket if banyak benda takleh nak main?? Tu belom lagi isu pelampung yang tak cukup walaupun masuk dah agak awal. Petang jam 3 lebeh baru we all dapat pelampung double tu. Tu pun sewa agak mahal!





Ok...jom cerita pasal environment kat sini. Huh..memang agak tak terjaga! Patotla semua benda rosak. Lantai pool agak kotor dan sedikit berminyak disesetengah tempat. Tempat tukar baju pun agak kotor - mana pergi tukang cuci? Cer tengok Sunway Lagoon, ada je tukang cuci yang bz mop lantai all the times!

So since tak sampai, terpaksala we all hadap all this thing. Nak datang lain kali memang tak la kot..semua benda dah takder - termasukla kereta kabel. So apa yang tinggal? Nothing selain pool.

So my recommendation - better gi Sunway Lagoon, Tambun, A Famosa Resort or Desa Water Park - much much and much more better!

Chiowww..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!