BURPS & GIGGLES - A VINTAGE CAFE!

Again ke Ipoh kali ni sebab nak lepak kat hipster cafe. As usual drive ke Ipoh amik masa lebih kurang 2 jam kot. So this time plan nak lunch kat salah satu hipster cafe yang agak famous kat sini.


Destinasi kali ni, lepak di Burps & Giggles Cafe. So for info, cafe ni memang agak terkenal dan agak top among pengunjung-pengunjung hipster cafe di Malaysia.

Burps & Giggles cafe ni terletak di Jalan Sultan Yusuff Ipoh. Just google je or for direction, just guna Waze, sure akan keluar. Burps & Giggles ni terletak berhampiran dengan Plan B cafe dan lokasinya memang antara tempat unik yang sentiasa penuh dikunjungi orang ramai!






Ok..first time masuk, memang mata akan terpegun dengan keunikan tatahias serta susun-atur barangan dalam cafe ni. Frankly, ni merupakan salah satu cafe hipster yang paling awesome yang penah we all lepak. Hiasannya memang vintage habis.


Dari susun atur kerusi yang unik, hingga ke jenis-jenis hiasan lantai dan dinding..semua dalam mood vintage. Lukisan mural perempuan semasa masuk ke kedai ini, memang jelas memberi kesan vintage, terbaik!

Pinggan mangkuk serta meja kerusi turut mengambil tema yang sama. Hidangan akan dihidangkan dalam pinggan serta mangkuk ayan. (sila google...hehe)


Ok..dari start masuk hinggalah selesai makan, we all memang tak penat untuk snap gambar-gambar menarik di dalam Burps & Giggles cafe ni. Sila bawa camera, menyesal if tak snap gambar di sini! :)

Hidangannya juga agak menyelerakan dan harganya tidaklah mahal sangat sebagaimana cafe-cafe lain disekitar kawasan ni.

So sekiranya dah terlepas ke Ipoh, jangan lupa untuk jengok, singgah serta makan di Burps & Giggles ni sambil mengimbau kenangan-kenangan lama berkisarkan zaman vintage!


More info pasal this Burps & Giggles, browse Facebook dorang:

Chiowww...see u in next post :)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
Sunday, February 07, 2016 delete

best sangat kakikujalanjalan
Salam kenal ...wow...bestnya klu dpt bcuti kat sini,

read balek ya lake toba tour package

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!