CHILING - ANOTHER DAY ANOTHER HIKE

Whoaaa...masuk kali ni dah 7 kali kaki ni hike kat Sungai Chiling! But since my Korean friends dah nak berangkat balik ke Seoul, so lagik sekali plan wih my colleagues to bring them fo a hiking kat sini - another day another hike!

So pagi ni agak lembab dan sejuk sebab semalam hujan lebat giler...since cuaca yang lembab dan sejuk, lagik la best untuk we all hiking! Meaning tak payah guna banyak stamina...hehehhe..

So we all gerak agak lewat, dalam jam 8 pagi. After 40 minutes drive dari KL...we decide untuk breakfast dulu kat Kuala Kubu Bharu. Bedal roti canai dan nasik lemak. Si Koreans tu pun sama bedal...hahaha

After finished our so say heavy punya breakfast, without delay terus drive ke Sg Chiling. After 10 minutes, dah pun sampai area tu. Perghhhh....sesampainya kat area ni terkejut beruk sebab ramai giler umat manusia! Parking kereta pun hampir 1KM sebab too many cars! Last time datang dulu, takder pun banyak cenggini umat manusia, ada sales ke apa?? Hehehhee.. Ahh lantakla, we all park jer kereta agak jauh...menapak dalam 1KM ke Sg Chiling entrance...phewwww...



So dengan cuaca yang agak sejuk dan nyaman, we all start menapak menerusi denai-denai yang lembab untuk terus ke air terjun Chiling. Sebab too many peoples, we all terpaksa Q panjang semasa kat denai-denai sempit tu...hahahha...sesekali we all potong Q sebab lambat sangat dorang jalan...hehehhe...lenkali kalau jalan slow, kasikla orang belakang jalan dulu beb...bukan wat derkkk jerr...adehhhh...



Nak seberang sungai pun kena Q sebab ramai beratur panjang untuk lintas. Ada satu masa tu, kena tunggu almost 10minutes ketika melintas kat sebatang pohon kayu yang tumbang merentas sungai...phewwww...




After 30 minutes hiking, at last we all sampai gak kat waterfall tu. As aspected, ada 13 juta manusia's kat situuuu...hua hua huaaaaa.....pengsan!

So nothing much to tell here sebab dan banyak kali dah ke sini. Maybe u all bley read my last articles pasal Sg Chiling ni kat my previous post yang dulu dulu kala...jangan malas baca..!





OK...Jom layan videoooo plak...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!