GRAND LEXIS - FAMILY GATHERING

Last year trip, baru sempat nak blog...After lama x lepak-lepak hujung minggu, at last we decide nak go for breakaway dekat-dekat je. X larat nak drive jauh-jauh, so we decide untuk lepak kat PD. So dekattt jerk, xyah nak drive jauh...hehehe...


So mana nak stay kalau nak lepak PD? At last we all adik beradik decide nak stay kat salah satu hotel yang top area PD ni - tak lain dan x bukan, we all decide nak stay kat Grand Lexis PD.

Awal pagi dah start ngemas untuk gerak ke PD. So jam 9am, masing-masing dah gerak dari umah masing-masing from KL to PD. Gerak awal, xderla sangkut dalam jemmm weh! So amalkan bertolak awal okesss.

Since dah gerak awal, so jalan x jem sangat...so we all sampai awal. Sebab awal, so we all lepak-lepak dulu sambil minum area jeti kat PD ni...lupa dah apa nama tempat tu..hahaha..

So jam 2PM, we all gerak terus ke Grand Lexis. We all reserved Sky Pool Grand Villa. Why we all booked this Sky Pool Grand Villa? Hurmm sebab dah decide nak stay sekali 3 family, so senang nak masak2 ke..nak lepak borak ke...hehehe.
Hotel Lobby
Without delay, sampai jer...terus we all ke Hotel Lobby. Agak bz sket time ni sebab semua pakat nak check in. Yang nak check-out pun sama sebok..hehehhee. Ok, lobby hotel ni agak simple tapi nampak best. Ruang menunggu ada sofa yang empuk - awesomeee!





This Sky Pool Grand Villa terdapat 2 seperate room. Meaning ada 2 bilik yang memang luas + ruang tamu yang awesome. TV plak besar kot, size 42" LCD Screen - siap ada 19 channels Astro.. Aircond plak jenis ceiling mounted. Ada small garden untuk korang lepak santai kat luar or bleh shower kat luar. Dan for sure ada private pool la. So kids memang seronokla kannnn... Mmg tak nyempat-nyempat, tak dan kluarkan baju dari luggage...dorang dah beria nak terjun kolam!

Ok..frankly this Sky Pool Grand Villa memang awesome, saiz this suite memang besar. Senang-senang je bleh muat 2-3 family. So tak rugi kalau korang nak stay kat sini ngan adik bradik or ngan kengkawan korang. Memang sangat luas!

Parking pun memang mudah, bleh park je kat outdoor or bleh je park dalam bangunan. And its FOC!

So selain private pool, korang gak bleh lepak kat public pool yang ada kat hotel ni. Kids sure happy sebab this pool ada air pancut bagai.


Selain tu korang bley je sewa KMX. Best gak layan KMX ni! So satu family kitaorang sewa dan layan KMX ni, later tgk video kat bawah okesss. Korang gak bleh sewa basikal untuk korang ronda area-area ni. Untuk yang nak jaga body, ada Gym kat sini..so gi la layan. Tempat memanah pun ada, so korang bley layan memanah. Yang bosan-bosan tak tahu nak wat apa, korang bley la book slot time untuk korang layan SPA...hehehhe...bayar jerk semua jalannn...


Mana nak makan? Kat this Grand Lexis dah ada restaurant but as usual, we all lagi sronok kalau dapat makan kat luar. Layan tomyam ke...layan seafood ke, kedai banyak jer sekitar area ni..so dont worry! Bawak je wallet tu ngan duit, semua bleh makannnn...

Ok..nak tahu details, korang kena la gi sendiri and stay kat Grand Lexis PD ni. Memang berbaloiiii rasanya if family korang besar tapi nak stay sekali, so book je bilik suite yang paling besar - Sky Pool Grand Villa! Hanya di Grand Lexis PD...yeahhhhhh...

Okesss..jom layan video kat bawah! :


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!