MY TRAVEL IN BLACK & WHITE

Cer try sesekali korang pilih angle yang dramatic semasa korang amik gambar semasa korang travel. Pastu try korang convertkan gambar-gambar korang tu ke mood BLACK & WHITE!


Tokyo

Secara automatik gambar korang tu akan berubah mood! Maybe kalau gambar-gambar korang tu dalam full-color kelihatan tak menarik, but if korang convertkan ke B&W...tak mustahil gambar korang tu akan kelihatan lebeh menarik...Cer try!

So since dulu, aku dah try convert all my travel photos tu ke dalam pelbagai variasi termasukkan convert ke black & white. Memang hasilnya agak awesome, gambar tu sendiri akan create mood yang berlainan dan kelihatan lebeh dramatic.
Actually banyak apps or software yang membolehkan korang convert gambar ke pelbagai variasi. Contohnya korang bleh gunakan Adobe Photoshop. Or maybe korang bleh gunakan handphone apps seperti Instagram etc etc... sure korang lagi terer kot bab bab apps ni :)

Ok..jom enjoy some of my travel photos in black & white.
Harajuku

Odaiba

Odaiba

Tokyo

Tokyo Disneyland


Tokyo Disneyland

Shibuya Crossing, Tokyo

Akihabara

Akihabara

Kyoto

Kyoto

Kyoto

Kyoto

Kyoto

Osaka

Narita Airport

Tuk-Tuk Bangkok

KLIA

KLIA

KLIA

KLIA

Cameron Highland

Colmar Alsace, France

Paris

Frankfurt, Germany

Stuttgart, Germany


Nak travel? Jangan lupa untuk sewa POCKET WIFI korang....jimat, pantas & awesome!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

4 comments

comments
Wednesday, June 08, 2016 delete

frankly, u got superb powerful dramatic photos la beb....!

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!