AIRLINES SAFETY VIDEO YANG WOWWW!

Semasa aircraft push-back, sure most of airlines company akan tayangkan dorang punya safety video and maybe ada lagi yang still guna cara lama manual, yang mana flight steward and strewardess dorang akan buat some demo on safety rules and regulation ni kan. ]


And rasanya part safety demo ni korang jarang amik peduli sebab korang acah dah terer semua sekali sebab dah banyak kali fly kononnya...kan? Hurmm seeloknya benda ni la yang korang kena amik berat - that cabin crew bukan cerita pasal nak jual barang kot - dorang cakap pasal SAFETY korang kottt...Ingat! Safety is the highest priority okessss...
Bagi most of airlines provider, banyak dah yang guna medium audio/visual like video untuk do some safety demo ni. So sebenarnya kaedah penayangan video ni lagi banyak kelebihan dari segi creative untuk menyampaikan mesej safety ni. Kalau guna cabin crew, tak banyak benda creative yang boleh dorang applykan. 
So...jom layan several airlines safety video yang agak awesome dan creative










Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!