10 NEGARA YANG KERAP DIKUNJUNGI MALAYSIANS

Wahhh....ramai jugak erkk rakyat Malaysia yang keluar travel lately. Mengikut senarai yang dikeluarkan oleh Wikipedia pada awal tahun 2016, kebanyakkan rakyat Malaysia gemar melancong ke Thailand. Maybe sebab jarak perjalanan or penerbangan yang kurang menyebabkan ramai dari kita lebih senang untuk travel dan jalan-jalan ke Thailand. Dekat, murah dan senang untuk pergi-balik i guess...


So, jom kita tengok senarai yang telah dikeluarkan oleh Wikipedia ni. So rasanya korang pun antara yang gemar keluar travel ke negara-negara dibawah ni kannn.... :) Saper yang dah pernah travel ke semua negara-negara dibawah ni??? Terbaekkkk bohhhh....




10 Negara yang kerap dilawati oleh rakyat Malaysia!

1. Thailand - 2,613,418 pengunjung 



2. Indonesia - 1,485,643 pengunjung


3. Singapore - 1,233,035 pengunjung


4. China - 1,129,600 pengunjung


5. Hong Kong - 466,578 pengunjung


6. Taiwan - 439,240 pengunjung


7. Vietnam - 346,584 pengunjung


8. Australia - 324,500 pengunjung


9. India - 262,026 pengunjung


10. Japan - 249,500 pengunjung





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Plan to travel to above 10 countries? 
Dont forget your personal pocket WIFI!

Jangan lupa sewa siap-siap POCKET WIFI kat Malaysia sebelum korang fly ke mana mana...sangat jimat, bleh share2 wifi signal dengan kawan2...Sewa kat Malaysia, amik kat Malaysia, sampai je kat destinasi yg korang nak gi tu, terus ON dan bleh gunaaaa...yeahaaaa!!

•NO Deposit
•NO Passport Copy
•FIX Rate
•JIMAT!






Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 comments

comments
Anonymous
Monday, July 25, 2016 delete

hiii kakikujalanjalan, really admire your blog. full of informations...thanks for sharing

Reply
avatar
Wednesday, July 27, 2016 delete

TQ! for visiting #kakikujalanjalan

XOXO

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!