BULLET TRAIN KL - SINGAPORE IN 2026!

Yeahhhaaa...at last 2 governments telah pun sign agreement untuk merealisasikan perjalanan 'bullet-train' dari KL - SINGAPORE! Its an awesome news to all yang kerap travel betweens this 2 countries! Hell yeahhh...!



This memorundum of understanding ini telah pun ditandatangani pada Selasa 19 Julai 2016 oleh PM Malaysia dan juga Singapore Prime Minister di Putrajaya. Thats mean this bullet train programme will proceed with next action iaitu memulakan pembinaan landasan yang berkapasiti tinggi after dedicated vendors have been selected.

Ok, simple summary pasal this high-speed train project:

• Total of 300km
• Japan and China bidding for this project
  (15 companies interested to bid this mega project)
• This project tender will be open next year
• KL to Singapore takes around 90 minutes onlyyyy maaaa..
  (normally 5 hours driving / 1 hour if fly)
• Target to completed by 2026
• Train top speed +-300km/h !
• Estimated ticket price RM200 one-way / RM400 return

Ok..jom tunggu kesudahan project ni and hopefully, all Malaysians dapatla rasa naik this speed-train aka bullet train. Selama ni cuma merasa naik kat Japan je - Shinkansen..!

Thats all for now, another simple story but can change the way we travel!

Jom Travel! XOXO!

Source: http://www.bloomberg.com




Plan to travel abroad? Dont forget your personal pocket WIFI
Jangan lupa sewa siap-siap POCKET WIFI kat Malaysia sebelum korang fly ke mana mana...sangat jimat, bleh share2 wifi signal dengan kawan2...Sewa kat Malaysia, amik kat Malaysia, sampai je kat destinasi yg korang nak gi tu, terus ON dan bleh gunaaaa...yeahaaaa!!

•NO Deposit
•NO Passport Copy
•FIX Rate
•JIMAT!






Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!