KUALA LUMPUR FROM SKY


Well...sometimes kita tak tahu yang Malaysia pun sebenarnya amat cantik dan cun kiranya kita tengok dari perspektif yang lain dari kebiasaan yang selalu kita tengok. Kebiasaanya kita akan ronda-ronda Kuala Lumpur dengan menggunakan kereta atau pun lain-lain kenderaan darat seperti LRT, komuter, bus ataupun naik cab/teksi.












KL / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan


KL / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

KL / Phantom 4 / Pilot Zamuren

So, kali ni kakikujalanjalan bersama SkyFly Superfriends cuba membawa korang untuk jengok serta lihat pemandangan Kuala Lumpur dari perspektif yang lain - melalui udara!

Of coz untuk realisasikan pemandangan Kuala Lumpur dari udara, sudah semestinya kena mempunyai drone kawalan jauh yang superb. Yes..kakikujalanjalan mempunyai kekuatan drone untuk melakukan proses mengambil video serta photo melalui udara.

So far, kakikujalanjalan + superfriends (StyFly) mempunyai kekuatan sebanyak 4 buah drone - kesemuanya menggunakan drone jenis DJI Phantom 4 & 3 Advanced. Maybe drone jenis Typhoon-H dan DJI Inspire pun akan turut beraksi tak lama lagi :)

So jom tengok hasil tangkapan we all dari udara! Btw, ni hanyalah 10% dari hasil tangkapan sebab masing-masing busy dengan tugasan masing-masing...hehehhe...

Enjoy!


Tabur Far East / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan


Mont Kiara / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan
Morib Gold Coast / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan



KL / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

KL / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

KL / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

KL / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan
Bukit Melawati / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan
La Farge / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

Dataran Merdeka / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan







Templer Golf Club / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

Masjid Negara / Phantom 4 / Pilot Zamuren
Tasik Titiwangsa / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan
Masjid Wilayah / Phantom 4 / Pilot Zamuren
Dataran Merdeka / Phantom 4 / Pilot Zamuren



 Awana Genting Highland / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan



Masjid Negara / Phantom 4 / Pilot Zamuren
Sultan Abdul Samad Building / Phantom 4 / Pilot Zamuren
Masjid Perodua / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

Masjid Wilayah / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

Dataran Merdeka / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan
Kuala Lumpur / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan
Botani Garden Lake, Kuala Lumpur / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan


Bukit Melawati / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan


Kuala Selangor / Phantom 3 Advanced / Pilot Wan

Enjoy the video!




Photo Manipulation




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Plan to travel abroad? Dont forget your personal pocket WIFI
Jangan lupa sewa siap-siap POCKET WIFI kat Malaysia sebelum korang fly ke mana mana...sangat jimat, bleh share2 wifi signal dengan kawan2...Sewa kat Malaysia, amik kat Malaysia, sampai je kat destinasi yg korang nak gi tu, terus ON dan bleh gunaaaa...yeahaaaa!!

•NO Deposit
•NO Passport Copy
•FIX Rate
•JIMAT!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
Anonymous
Saturday, August 06, 2016 delete

GILER aaaaa...SUPERB PHOTO BRO! TERBAIK!!

Reply
avatar
Anonymous
Friday, October 07, 2016 delete

wow! thats all i can say....keep it up bro, safe fly. admire your photos!

lea

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!