RENEW PASSPORT ONLINE!

Great news guyzzz! Abe-abe, adik-kakok, mokcik mokcik, pokcik-pokcik dan gewe-gewe sekalian, now korang takyah lagi henjut engine kereta korang subuh subuh sepei' sebab nak kejar beratur awal pagi kat Imegresen sebab nak renew passport! Kadangkala tak logik dan tak masuk akal situasi kat sesetengah pejabat Imegresen, datang jam 5pagi pun dah ada orang Q! Wadahekkkk... haihhhsssss...


So, start from a few days ago, Pengarah Imegresen Malaysia Datuk Seri Mustafa Ali telahpun mengesahakan bahawa khidmat pembaharuan passport secara online telahpun officially launch! Walaubagaimanapun, service ini setakat ni hanya cover kat beberapa buah negeri je la like Putrajaya, Pahang, Sarawak dan Pulau Pinang. More info, sila google sendiri kat laman web Imegresen. Maybe dorang akan tambah sedikit demi sedikit system baru ni... hopefully!

So apa lagi guys, sesaper yang passport yang dah expired or dah nak expired tu...terus je la cuba test try this new online system niii... renew online, later pi amik je... yeahaaaa....

Renew Passport Online kat sini - RENEW PASSPORT DERRR...

Muahhhh... Happy Travel!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


TIPS JIMAT: Haaa..slain tu, kalau dah plan nak gi jejalan oversea..jangan lupa untuk sewa Pocket WiFi ni..book kat Malaysia, amik kat Malaysia terus. Sampai je oversea, ON je then terus bleh guna! Mudah, murah serta efisyen....bley share ramai-ramai WiFi signal tu hokeyyy...jimatttt!!



Happy Travelling! XOXO... !

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!