13,488 SHARES 61.1k VIEWS! TERIMA KASIH!

Wallaaaa...tak sangka this articles mengenai "Tips Untuk Dapatkan Tiket Murah" betul-betul laku kat media massa! Di web ohmymediatv sahaja, mencecah lebih 13,488 sharing dan lebih kurang 61.1k viewers!



So guys, thank you so much pada yang visit my kakikujalanjalan blog! Keep visiting my www.kakikujalanjalan.com for more info and tips at the future!

Thanks guys!!! XOXO!





Read this full articles here: goo.gl/LESHAA

Pssss...baju kakikujalanjalan dan siap, wait for announcement inside my blog okesss.. :)


++++++++++++++++++++++++++

TIPS JIMAT: Haaa..slain tu, kalau dah plan nak gi jejalan oversea..jangan lupa untuk sewa POCKET WIFI ni..book kat Malaysia, amik kat Malaysia terus. Sampai je oversea, ON je then terus bleh guna! Mudah, murah serta efisyen....bley share ramai-ramai WiFi signal tu hokeyyy...jimatttt!!



Happy Travelling! XOXO... !

HAPPY TRAVEL START WITH AWESOME PARTNERS!

Most of us pasti akan seronok kiranya dapat keluar travel bersama kengkawan masing-masing. Lagik seronok if yang join travel tu semuanya satu kepala! For me, best partner untuk travel ialah yang masing-masing paham rentak serta perangai masing-masing. So do i!...of coz la seronok kiranya dapat keluar jalan-jalan or travel ngan geng-geng satu kepala yang giler-giler!



Every days hadap Facebook, seronok biler kita tengok gambar-gambar or video kengkawan kita yang keluar travel. And last week i terjumpa one video from my travel friends yang agak awesome dan sangat happening.  When my first time watch that video, wahhhh awal-awal i dah merasakan yang i pun turut berada dalam video tersebut!  This video was taken during thier travel to ABC (Annapurna Base Camp)

This video was simple but very nice concept, dengan mudah kita boleh faham yang their travel relationship dalam video tu sangat rapat dan satu kepala! The way dorang potray diri dorang dalam this short travel music video sangat comel dan akrab! Penuh dengan muka happy, siap dancing and miming lagik...hehehe


This is what i meant. Nak keluar travel, seharusnya kita kena carik travel partner yang satu kepala. Mean kalau kita ni jenis kepala giler-giler, make sure travel buddies kita pun jenis sama kepala dengan kita, sure perjalanan korang akan awesome!



Btw, thanks to video owner Hafizah Mohamad yang kasik greenlight untuk up-kan video giler-giler dorang ni kat kakikujalanjalan!

Okesss..enjoy thier video kat bawah ni...muahhhh XOXO!

AIR ASIA KE ISTANBUL 2017, LONDON 2018!

Next year, mean in 2017..AirAsia X telah sahkan yang dorang akan fly jauh ke Istanbul,Turkey.  CEO Air Asia Tan Sri Tony Fernandes telah sahkan penerbangan ini dalam laman Facebook beliau. Beliau juga ada mantion yang AirAsia juga plan untuk sambung kembali penerbangan ke London (Gatwick Airport) pada 2018 mengikut perancangan.



So kepada yang still belum sampai dan bercita-cita untuk jejakkan kaki ke Istanbul or London, korang dah boleh start menabung dah dari sekarang...

Ohh..selain itu, Air Asia juga telah kompem untuk membeli 100 pesawat baru A320Neo! Awesome!!


Happy Travel Guys!!!




++++++++++++++++++

Travel Tips:
If travel alone, bleh beli local sim card kat airport or kat city. But if travel ngan kengkawan, better sewa Pocket Wifi siap-siap dari Malaysia sebab lagi jimat dan bleh share-share bayar sewa. Sewa pocket wifi lagi murah dan jimat if travel secara berjemaah.


WABAK ZIKA & TRAVEL

Guys..be carefull when plan your visit to ASEAN country. Actually, kalau rasa travel tu boleh tangguh, then better tangguh dulu la kot, kan..kan..

Di Singapore je, dalam masa seminggu...almost 242 kes Zika dikesan positif! Mean sila lah berhat-hati kiranya korang ada plan nak jalan-jalan ke sana. Dan of course, secara automatiknya wabak ini mencetuskan panik di negara-negara ASEAN. Singapore government agreed that this Zika Virus telah merebak secara cepat dan pantas di rantau Asia Tenggara.


And last week, Thailand pun turut terkena tempias Zika ni sejak 3 bulan lepas! WHO pun dah kasik warning pasal virus Zika ni yang almost melumpuhkan benua Amerika sejak 3-4 bulan lepas yang mana kes pertama mula dikesan di Brazil.

So, JOM PAHAMKAN apa sebenarnya Zika Virus ni.

Apa benda tu Zika?
Zika adalah sejenis virus bawaan nyamuk yang membawa virus Zika

Cara tersebarnya virus?
Melalui gigitan nyamuk ke atas manusia. Agennya adalah melalui nyamuk Aedes iaitu vector yang sama yang membawa virus denggi

Apa tanda-tanda terkena virus Zika?
Tanda-tanda nyata ialah sama seperti denggi yang mana korang akan demam, sakit-sakit otot, sakit-sakit sendi, sakit kepala, ruam serta konjuktivis.

Dan untuk perempuan mengandung, tempias Zika ini akan turun terkena kepada bayi dalam kandungan!

Adakah boleh dirawat?
So far, still tiada lagi vaksin yang boleh mencegah serta merawat penyakit bawaan virus Zika.

Negara yang terjejas?
So far, dah almost 21 negara Carribean terjejas, Amerika Utara dan Selatan.
Singapore paling hampir dengan Malaysia merekodkan ratusan kes setakat ini, begitu juga dengan Thailand.

Bolehkah korang travel?
So far, WHO again telah keluarkan nasihat agar kita semua tidak lakukkan sebarang perjalanan ke negara-negara yang telah disahkan dijangkiti virus Zika.

Kementerian Kesihatan Malaysia pula baru-baru ini telah menyarankan agar korang yang nak pergi travel agar mengambil langkah-langkah pencegahan sama seperti langkah pencegahan denggi.



Langkah-langkah Pencegahan:
1. Amalkan memakai baju berlengan panjang dan seluar panjang untuk mengelakkan gigitan nyamuk pada kulit yang terdedah.

2. Gunakan repellent serta tidur di tempat yang berkelambu

3. Elakkan keluar waktu puncak gigitan Aedes ni iaitu beberapa jam selepas senja dan juga selepas     subuh.

So guys, please aware tentang virus attack ni kat negara-negara yang korang nak travel tu. Sentiasa rujuk Kementerian Kesihatan Malaysia dan juga log masuk ke WHO website untuk check negara-negara yang terjejas. Especially pada yang travel bersama family.

WHO Website


Stay Safe guys!

PREVIOUS HOT!