CHERINGIN HILLS CONVENTION & SPA, JANDA BAIK

Wahhh..sesekali memang best lau dapat spend time bercuti dan chillex kat tengah-tengah hutan. And last week, aku dapat grab that chance untuk spend time with colleagues kat Janda Baik. Frankly, memang osemmmm dapat hirup udara segar biler kita stay kat hotel yang dikelilingi hutan mala-hijau tropika yang tebal...chewaahhhh cam dokumentari la plak...hahhaha..


Ok..last week, we all stay di Cheringin Hills Convention & Spa, Janda Baik. Sesampai je, memang seronok giler kot tengok suasana hijau kat area ni. Kiri kanan dikelilingi bukit bukau yang tingginya mencecah awan...phewwww...best beb sesekali tengok view camni. Terasa ingin terbang bebas di angkasa...wakakakak...haram jadah plak bahasa aku ni...heheh



Jejak je kaki kat sini, we all terus ke lobby. Wahhh luas beb lobby dorang, bleh buat acara lari dalam guni kat lobby area ni...haihhh.. Receptionist dorang pun cun-cun and friendly...but bukan janda tau...hehehe..



So bilik dorang pun agak luas gak la but bantal ada sedikit lembek, sakit leher bila bangun dari tido. Hope dorang akan tukar pada bantal yang empuk sket la...kan..kannn... Shower room biasa-biasa je but semua ada la ngan air panas bagai, so no need to worry.

WIFI? Hurmmm sorry. Kat sini complimentary wifi hanya ada kat lobby je, kat bilik takder. Haihh..zaman IT camni, still ada hotel yang tak provide wifi kat guestroom, how?? Patotnya each room pun kena ada wifi, senang nak communicate sebab at certain time...line Maxis or Celcom tetiber hilang derrr...terus takder signal. So kat sinilah pentingnya wifi..hadoiiii




Segala macam keperluan semua ada like TV, Astro, phone tapi heran sebab takder fridge! Haihhh...mostly semua hotel yang aku gi, semua ada mini fridge, but kat sini jenuh aku carik tapi tak jumpa...kena sorok ngan jin ke apa??? Hadoiii... ke bilik yang we all stay ni memang jenis yang xder fridge?? TV ada but remote xder, kena setting manual la lau nak tukar ke channel lain. Maybe bilik ni je kot yang jin sorok fridge and tv remote.....haiyoooo...


So, kat sini gak korang bleh berendam lama-lama dalam pool dorang. Kat sini pool agak besar, ada 2 pool, satu untuk adult..satu lagi untuk kids. Yang acah2 terer berenang tu, bleh la terjun ke dalam adult pool, but yang jenis panik dengan air tu...better rendam kaki la dalam kids punya pool. Hurmm...lagi satu, pool kat sini airnya agak masin. Phewww..guna air laut ke caner? Or banyak sangat peluh kat dalam tu? Krik..krikk..krikkk...



Bagi company-company yang nak wat teambuilding, kat sini sesuai sangat la sebab built up area tempat ni agak besar. Seminar room agak banyak, so stakat nak muat 5-6 ratus orang tu, macam takder halll lahh. Padang pun ada, parking pun luas. Makanan yang dorang saji pun bleh tahan la sedap. Ruang makan plak memang luas dan menghadap alam buana bukit bukau yang dilitupi kabus tebal....cewahhhh.... So, agak selesa la lau korang nak makan kat sini, macam santapan raja zaman dulukala plak sebab dok tengah hutan! Heybattt beb view!




Apa-apa pun, banyak benda yang korang bleh wat bila stay kat Janda Baik. Banyak je tempat untuk korang mandi manda. ATV pun banyak yang korang bleh sewa kalau terasa nak naik. Nak merasa naik ATV, sila baca write-up pasal ATV ni kat sini.



Yang penting, suasana alam kat sini memang nyaman giler. Jangan lupa untuk bangun awal subuh, tengok sunrise! and lewat petang for sunset! Memang berbaloiiii.... Yang nak datang ngan family, kena plan dulu apa hiburan untuk korang punya kids tu selain mandi kolam. Takkan nak soh bebudak tu mandi kolam jer 24hours kottt.. Kot nanti kalau stay 2 malam kat sini, sian dorang xder apa activity yang sesuai ngan dorang kalau tak plan betul-betul...

So ada video sket kat bawah ni from my drone. Sempat lagik fly tu sebab view kat sini mmg ocemmmmmm... huh, pengsan nak taip!



Selamat bercuti beb!!!! Sayangilah Hutan!

XOXO!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!