TRAVEL? BOYCOTT MYANMAR!

Tak payah nak cerita panjang, tak payah nak persoalkan why korang MUST BANNED Myanmar dari travel list korang. Dah bertahun krisis agama berlanjutan di Myanmar ni. And for sure, korang sendiri pun aware dan tahu apa yang dah berlaku pada Muslim di Myanmar.



Yes, majority penduduk Myanmar memang Buddha, hanya segelintir je dari dorang yang Muslim. Mostly dorang ni imigran dari Bangladesh dan sedikit dari China.

And the worst thing is kerajaan Myanmar ni memang langsung tak iktiraf pendatang-pendatang Rohingya ni walaupun kedatangan dorang ni langsung tak membahayakan penduduk Myanmar.




Anti-Muslim punya geng ni memang start memuncak pada tahun 1997 if tak silap. Masa tu ada gerakan anti-muslim dari geng-geng sami Buddha ni. More info, korang bley la google sendiri pasal anti-muslim kat Myanmar ni.



Dan sedikit pun Pemenang Anugerah Nobel kononnya - Aung Sann Suu Kyi ni tak amik peduli apa yang berlaku kat negara dia sendiri.



So guyz...jom pakat sign agar Anugerah Nobel tu ditarik balik dari si haram jadah Aungg Sann Suu Kyi. Please sign petisyen korang ni kat sini.

Take back Aung San Suu Kyi's Nobel Peace Prize!


So guys, since negara Myanmar ni amalkan sifat RACIST, so tak tak payahlah korang nak menggedik plan untuk travel ke negara Myanmar.  Jangan kasik can langsung duit kita masuk ke nagara racist ni, tak berbaloi langsung!


GUYS...ni bukan pasal perang, bukan pasal berebut sector politics, bukan pasal berebut power or bukan pasal berebut minyak. Ni all about GENOCIDE, its all about ETHNIC CLEANSING... pembunuhan beramai-ramai dengan niat membersihkan sesetengah kaum dr negara Myanmar. Besar bezanya dengan issue lain..





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
Tuesday, November 22, 2016 delete

so far belum pernah sampai lagi myanmar.

Reply
avatar
Wednesday, November 23, 2016 delete

haa..better xyah masuk la dlm plan list la kan...

Reply
avatar
Thursday, November 24, 2016 delete

tidak bertemadun, pembunuh, biadap, agama dorang buddha tak pernah mengajar untuk membunuh,tidak pula membezakan suku kaum dan agama, sesungguhnya mereka mereka ini adalah dajjal dan manusia paling bodoh di muka bumi.bayi 18 bulan belum meengenal dunia kehidupan pun dibunuh. jahanam .tentera yg sangat biadap.semoga Allah swt menurunkan bala dan bencana kepada ahli neraka ini

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!