2017 BEST ASIA DESTINATIONS

Yoohaaaa! 2017 dah around the corner. For sure most of you all dah puas berjalan tahun ni. Ada jugak yang masih belum puas-puas travel ke sana ke mari kan? Tak kisahlah korang berjalan or makan angin dalam negeri or maybe ada yang jenis suka travel abroad! Tu semua depend kat isi kantung pocket korang actually, hehehehe..kan..kannn??

Okey...based on kajian, survey dan reaction dari LonelyPlanet, jom kita tengok mana destinasi yang bakal meriah pada tahun 2017. Meaning that destinasi-destinasi ni menjadi pilihan travellers.

Jom kita tengok Best Place to travel untuk Asia untuk tahun 2017...yehaaaaa!


1. Hokkaido, Japan

Blue Pond I Copyright Photo by Kent Shirashi



2. Shanghai, China





3. Jeonju, South Korea





4. Con Dao Island, Vietnam





5. Hong Kong, China
Image from CNN



6. Ipoh, Malaysia

Photo from adventure24h



7. Pumeteran, Indonesia





8. Trang Islands, Thailand

image from CNN



9. Meghalaya, India



10. Taitung, Taiwan

Image from taitung.gov


So guys, amacam? Dah boleh dah tu if nak start planning untuk travel ke destinasi-destinasi yang LonelyPlanet ni describe ni kan... Maybe ada dari korang yang dah penah sampai, and maybe ada yang masih belum lagi berpeluang untuk explore tempat-tempat di atas ni. So apa lageyyy...start menabung okey!

Muahhhh! Happy Travel, XOXO!


Travel Tips:

If travel alone, bleh beli local sim card kat airport or kat city. But if travel ngan kengkawan, better sewa Pocket Wifi siap-siap dari Malaysia sebab lagi jimat dan bleh share-share bayar sewa. Sewa pocket wifi lagi murah dan jimat if travel secara berjemaah. Europe ke, Japan ke, Korea ke, China ke..memana jer laaa semua ada coverage!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!