HAPPY NEW YEAR 2017!

Happy New Year Guys! Selamat Tahun Baru 2017! Akhirnya 2016 dah berada di penghujung. Sure banyak cerita menarik tertarik debommm dalam tahun 2016! Sure banyak tempat yang dah korang travel dan explore sepanjang tahun 2016 dan sure banyak kenangan manis or pahit yang korang dah tempuh pada tahun 2016 lepas. 


Sure beratus or maybe beribu gambar yang korang snap bersama family or bersama kengkawan yang satu kepala dengan korang semasa keluar travel pada tahun 2016. And sudah pastinya benda-benda yang terjadi ketika korang travel akan melekat terus dalam benak korang...ada yang super best, ada yang tak best, ada yang kurang best....bertabahlah..hehehehe



Ok..sempena tahun baru 2017 ni, kakikujalanjalan.com ingin mengucapkan TERIMA KASIH pada korang semua yang tak putus-putus singgah kat my blog ni. Thanks again guys! Muahhh kat dahi korang semua..hehehe. Kerana sokongan koranglah, kakikujalanjalan.com telah mencapai hits sebanyak 392,326 hits setakat jam 8 malam 31 December 2016! For me, ni adalah pencapaian yang awesome bagi bloggers baru seperti saya! My write up yang melibatkan negara Japan, Korea, cara do itinerary, cara dapatkan tiket murah, dan tips tips lain mencecah ranking bacaan tertinggi! Penat nak jawab email-email pertanyaan but for sure semua email pertanyaan korang dah pun saya reply dan jawab kan..kannn... THANKS again guys!

And thanks pada company-company yang pernah sponsor kakikujalanjalan.com :- JetStar Airline Asia, GrandLexis PD, articles in Backpackers Mag, Booking.Com, Tourism Malaysia, StyFly, TShirt Factory Bangkok, Sukhumvit Bangkok dan beberapa personel lagi. Thanks a lot!

Okey...for 2016, CNN telah pun keluarkan list negara-negara yang top yang telah dilawati oleh international travellers sepanjang tahun lepas. Sure ramai yag dah pun jejakkan kaki ke tempat-tempat ni! Bagi kakikujalanjalan, alhamdulillah semua tempat dah berjaya di jejak oleh kakikujalanjalan kecuali 3 negara yang still dalam planning...yehaaaaaa...!


Ranking #10 - SEOUL, South Korea
10.2 million international visitors




Ranking #9 - TOKYO, Japan
11.07 million international visitors





Ranking #8 - ISTANBUL, Turkey
12.00 million international visitors


Ranking #7 - KUALA LUMPUR, Malaysia
12.02 million international visitors



Ranking #6 - SINGAPORE, Singapore
12.11 million international visitors



Ranking #5 -NEW YORK, Usa
12.75 million international visitors


Ranking #4 - DUBAI, UAE
15.27 million international visitors


Ranking #3 -PARIS, France
18.03 million international visitors




Ranking #2 - LONDON, UK
19.88 million international visitors



Ranking #1 - BANGKOK, Thailand
21.47 million international visitors



So  guys....amacam? Sure antara korang yang dah pun cover negara negara yang di listkan oleh CNN ni kan? Pada yang still tak jejak lagi kat negara negara di atas, bolehlah korang start plan untuk travel pada tahun 2017 ni!

Apa-apapun, kena plan bebetul. Safety first! Elakkan dari travel ke negara negara yang tak selamat untuk dilawati. Tak pasal-pasal plak korang stuck kat sana nanti...!

Last but not least, HAPPY NEW YEAR 2017 to all kakikujalanjalan.com readers! Take care and enjoy your 2017 year!

Happy Travel and XOXO!

Happy New Year!



Travel Tips:

If travel alone, bleh beli local sim card kat airport or kat city. But if travel ngan kengkawan, better sewa Pocket Wifi siap-siap dari Malaysia sebab lagi jimat dan bleh share-share bayar sewa. Sewa pocket wifi lagi murah dan jimat if travel secara berjemaah. Europe ke, Japan ke, Korea ke, China ke..memana jer laaa semua ada coverage!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!