COPYRIGHT ISSUE

Hoyaaaa all kakikujalanjalan.com readers and followers! Macamana dengan tahun baru 2017? Hope semua okey and for sure ramai dah puas berjalan pada cuti hujung tahun lepas! Banyak gambar-gambar yang super awesome yang bleh kita tengok kat Facebook dan juga kat Instagram kengkawan kita. Tak kira lah dorang jalan-jalan kat mana samada dalam Malaysia or luar negara! Awesome!


Okey...lets straight to the point. Lately banyak sangat blog-blog and FB page yang secara merdeka dan sesuka hati mencedok penulisan/write-up/tips-tips/karya dari www.kakikujalanjalan.com .

Its ok jer kalau dorang nak share kat public but at least taruklah credit pada pemilik asal blog ni - just simple word je pun kan? Kan...kannnn... Just put credit to www.kakikujalanjalan.com , tu jerk.

Tak cun la kan biler kita hanya copy cut and paste penulisan orang lain untuk dapatkan hits berganda kat page korang kan..kan...hehehehe...

So far adalah at least 19 buah FB Pages/Blogs yang terang-terang cedok, copy and paste apa yang dorang baca kat www.kakikujalanjalan.com ni.

Bukan apa, blog kakikujalanjalan ni followers tersendiri, dorang ni la yang kerap snapshot, report and email hasil cedokan copy and paste dari blog-blog and FB page lain...hehehehe..thanks pada yang tag tu, kalau tak...i pun tak tahu yang ramai yang suka cut and paste hasil penulisan/tips/karya/photo orang lain...huh...

Anyway, blog ni ada pembayar-pembayar iklan..so at least dorang-dorang ni la yang support sedikit sebanyak financial kakikujalanjalan.com ni...haaa kannn kannn.. 

Apa-apapun, tak salah nak share or copy and paste but please give some credit back to original bloggers :)

So far ramai jer yang email kakikujalanjalan and ask for permission, semua okeyyy je..semua i kasik...kan kann.. At least, dorang mintak, dorang tak curik :)

Yehaaaa... Happy Travel!

XOXO

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
Anonymous
Wednesday, January 04, 2017 delete

SALAM...setuju. Saya pun ada gak terbaca kat 2-3 blog yang dah copy and paste bro punya contents. Memang tak patut sangat laa buat macam tu. Sentiasa support kakikujalanjalan, steady bro!

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!