KAKIKUJALANJALAN DRONE FOOTAGE

Helloooo 2017! Hello friends! 

Amacam? I'm pretty sure most of korang dah kembali bz dengan life korang. Ada yang dah start kembali bekerja, ada yang still penat tak abis lagik sebab baru lepas me'nyetel'kan hal-hal sekolah anak-anak. Ada yang masik tersenyum lagik sebab baru kawin, baru bertunang bagai..ada yang yang still mencari-cari pasangan yang sejoli mr and mrs perfect bagai...kan..kan. Ada plak yang baru nak start bercuti! You all memang osemmmm!!


But sure ada gak yang dah pun beli flight ticket untuk next trip maybe, ada yang maybe tengah mencari-carik lagi next destination untuk korang jalan-jalan. Pelan-pelan carik, jangan nak rush-rush. Pilih destinasi yang korang rasa berbaloi, maklumlah sekarang kita punya Ringgit Malaysia pun semakin lama semakin merudum..hadoiii. Meaning cariklah destinasi yang bleh meng'ekonomi'kan poket korang. Jangan biler dah balik dari bercuti sakan, poket pun kering kontang...nak makan pun kena catu! Alahaiiii...hehehe

Ok, kali ni kakikujalanjalan nak share beberapa video dari udara or drone's video. Actually ketika jalan-jalan santai or travel in Malaysia, kakikujalanjalan akan bawak hanya 3 camera je. Satu GoPro, satu guna iPhone and satu lagi dari camera Drone..thats all... Dulu selalu bawak DSLR (5D Mark II) but rasa rebeh bahu...hahaha..so simpan wat pekasam je laaa dalam drybox! Huh...

Okeylah..hope you all enjoy belows footage.. tak suka bleh je bedal...hehehe...

Psss - sila pakai headphone, most of the videos ni in DolbyDigital™ sound!

Nak tengok more video..sila la follow and subscribe Kakikujalanjalan YouTube

Happy Travel Guys! XOXO






















Nak tengok more videos? ..Sila la follow and subscribe Kakikujalanjalan YouTube

Alhamdulillah for all the rezeki!



Nak fly abroad? Travel Tips:

If travel alone, bleh beli local sim card kat airport or kat city. But if travel ngan kengkawan, better sewa Pocket Wifi siap-siap dari Malaysia sebab lagi jimat dan bleh share-share bayar sewa. Sewa pocket wifi lagi murah dan jimat if travel secara berjemaah. Europe ke, Japan ke, Korea ke, China ke..memana jer laaa semua ada coverage!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!