ANGKOR WAT - HARGA TICKET MELAMBUNG!

Fuhhh...Angkor Wat ni kalau korang tak gi tengok or lawat..rasanya tak sah! Angkor Wat ni gak antara salah satu kawasan bersejarah yang telah digezetkan sebagai Khazanah Dunia (UNESCO). Keluasan area Angkor Wat ni dalam lingkungan 5.5KM persegi...luasss tuu!



But sadly, agak malang bagi sesiapa yang belum pernah sampai ke sini or yang baru nak plan travel ke Siem Reep ni sebab pengurusan Angkor Wat ni telah decide untuk naikkan harga tiket kemasukan ke Kompleks Bersejarah Angkor Wat ni dengan kenaikan sebanyak almost 80%!
Phewww banyakkk tuu...

Kalau sebelum ni, harga Entry Pass adalah:

1. 1 Day Pass - USD20 increase to USD37 (RM163+)
2. 3 Day Pass - USD40 increase to USD60 (RM265+)
3. 1 Week Pass - USD62 increase to USD72 (RM319+)

Amboiii..kemain mahal lagi tuuu..adehhh...nilai RM yang makin susut pun menjadi antara penyumbang terasa mahal  kot...


Harga Entry Pass baru ni akan mula berkuatkuasa bermula February 2017

So, amat berbahagialah pada sesiapa yang dah pun merasa jejak kaki ke kawasan binaan bersejarah Angkor Wat ni, kira selamat la kan sebab dah pergi. But pada yang baru plan nak pergi tu..hurmm kena pikir pasal cost ticket yang naik mencanak plak nii...hadehhhh.... #matilanakkkk


Happy Travel Guys and Travel Safe!
XOXO




____________________________________________________________



Travel Tips:
If travel alone, bleh beli local sim card kat airport or kat city. But if travel ngan kengkawan, better sewa Pocket Wifi siap-siap dari Malaysia sebab lagi jimat dan bleh share-share bayar sewa. Sewa pocket wifi lagi murah dan jimat if travel secara berjemaah.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!