MALAYSIA - NOT IN BAN LIST

As per satu rencana yang tersebar meluas ni media sosial yang mengatakan negara Malaysia pun termasuk dalam senarai list negara yang di'blacklistkan' oleh Kerajaan Amerika - ternyata berita tu hanyalah satu khabar angin.



Disebabkan oleh berita yang heboh berkisar di media sosial ini, maka satu press statement or kenyataan media telah dikeluarkan oleh America Embassy di Kuala Lumpur semalam:

"The Executive Order signed by President Trump on Jan 27 stands as it was issued. Malaysia is not on the list of countries affected by the Executive Order. Malaysians can continue to travel to the United States with a valid visa"

Setakat pada hari ini, senarai yang sebelum ini dikeluarkan oleh US masih kekal pada 7 buah negara Islam:


1. Syria













2. Iraq













3. Iran













4. Libya














5. Sudan













6. Yemen













7. Somalia












So, rasanya bagi yang plan nak travel ke US tu...mmmm..tak payah pergi pun takper kot sebab ternyata Donald Trump memang agak racist walaupun tujuan beliau hanyalah untuk melindungi negara US. Rakyat US sendiri pun secara majoritinya menentang Dasar Luar Negara mereka sendiri yang menghalang refugees or rakyat yang beragama Islam untuk masuk ke Amerika Syarikat! Korang buleh carik sendiri video penentangan rakyat mereka ni kat YouTube™.


Travel Safe!

___________________________________________________

Travel Abroad? Nak keluar travel ke luar negara? 
Meh sewa this Pocket WIFI - Your Best Travel Partner!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
Anonymous
Thursday, February 09, 2017 delete This comment has been removed by a blog administrator.
avatar
Saturday, May 13, 2017 delete

Wow, what a beautiful place. Nice blog with all information needed! Thank you I read your full blog and it was very informative, and helped me a lot. Travel Agency in India

Reply
avatar
Saturday, May 13, 2017 delete

Hi Pooja...thanks for drop your words at my humble blog... Come and visit Malaysia!

Reply
avatar

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!