TAMAN EKO RIMBA KUALA LUMPUR

Tahukah korang yang korang pun boleh hiking secara santai ditengah-tengah kotaraya Kuala Lumpur? Maybe ramai yang tak sedar yang KL pun ada taman rimba yang boleh korang trekking? Dan kalau korang nak tahu, Taman Eko Rimba, Hutan Lipur Bukit Nanas ni merupakan salah satu dari hutan simpan paling tua di Malaysia!


TANDA-TANDA TRAVEL SCAMMER

Lately ni kerap sangat kita terbaca kat media sosial like Facebook pasal ada geng-geng teraniaya kena kencing dengan package percutian yang tak wujud. Tak kira lah samada pakej tu pakej tiket penerbangan murah or pakej penginapan murah or pakej ground service yang murah or gabungan semua benda-benda tu. Selalunya yang akan terkena dengan 'kencingan' laju geng-geng penipu ni ialah orang yang taksub dengan harga dan tawaran yang tak masuk akal.


Tak salah kalau kita dapat carik harga package yang murah, kita pun boleh berjimat kan..kan but tu lah, korang kenala gak berhati-hati. Ramai yang tertipu ni sebab jenis mudah terpedaya dengan offer super murah yang sangat pelik....😜

Ok..meh nak share sikit cara-cara nak detect para penipu pakej travel ni:

PREVIOUS HOT!