KUALA LUMPUR MRT

Guys...now korang yang nak masuk KL tak payah nak susah payah dah nak hadap jem bagai yang penuh sesak kat tengah-tengah KL tu. And kalau terasa tetiber teringin nak pekena sate kajang, naik je MRT to dari mana-mana station terusssss ke Kajang!

Photo - Malay Mail

So as semua tahu, project MRT Sungai Buloh - Kajang telah pun officially open to public on July 17th 2017. Mean korang bleh la cuba naik MRT ni bermula dari Station Sunga Buloh hinggalah ke Station Kajang yang mana korang akan lalu sebanyak 31 station kesemuanya! Termasuklah beberapa station yang berada underground bawah tanah!

So guys, please check out MRT Route kat bawah ni:
Click for better view
Tiket
Nak naik MRT ni korang hanya perlu beli tiket secara cash di machine tiket or boleh gak guna card Touch N Go!

Schedule /Jadual Perjalanan Train
Untuk jadual perjalanan MRT, korang bleh je check direct kat MRT Website

Kemudahan Station
Untuk pelbagai kemudahan kat setiap station MRT, korang bleh je click sini

Facts
Station Razak Interchange merupakan station yang paling dalam - kedalaman station ni sedalam 40 meter ataupun separas bangunan 13 tingkat beb!

Eskalator paling panjang terletak di station Bukit Bintang iaitu sepanjang 20 meter!

Setiap station mempunya tema dan konsep hiasan dalaman yang berlainan sesuai dengan persekitaran station tersebut!

Below ni osem MRT Station punya interior, all photos below taken by my colleagues - Bro Sam Husin :)















Guys, enjoy MRT Interior Video kat bawah ni:





+++++++++++++++++++++++++++++

Travel Tips:
If travel alone, bleh beli local sim card kat airport or kat city. But if travel ngan kengkawan, better sewa Pocket Wifi siap-siap dari Malaysia sebab lagi jimat dan bleh share-share bayar sewa. Sewa pocket wifi lagi murah dan jimat if travel secara berjemaah.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!