UNIFORM TERBAIK CABIN CREW 2017

Wow...mesti kalau korang travel abroad dan masa naik flight tu sesekali korang akan menjeling kat cabin crew. Kalau korang lelaki, kompem jeling-jeling gak kat stewardess and kalau korang tu pompuan, sure ada yang jeling-jeling manja kat steward..kan..kan..kannn..


So..for sure korang pun akan peratikan uniform yang cabin crew tu pakai. Kalau kat Malaysia ni, maybe ada yang akan cakap uniform cabin crew yang paling cun, ada gak yang cakap AirAsia yang lagik osem dan maybe ada gak yang memilih uniform cabin crew Malindo or Firefly yang lagi cun antara semua-semua tu. Actually tu sangatlah subjective. 








But bagi aku, uniform cabin crew Malindo Airlines yang paling sempoi. Simple, ringkas tapi cukup sexy dengan Kebaya sarong uniform dengan padanan colour putih dan ungu...cukup ayu! Jangan lupa cabin crew Malaysia Airlines yang berkebaya serba biru pun tak kurang hebat! Begitu juga dengan cabin crew Firefly dengan orange uniformnya dan AirAsia dengan merah garangnya...Pendek kata masing-masing dari korang ada taste tersendiri but for me, tetap memilih uniform Malindo Airlines!

Ok...jom tengok camner la plak Top 10 Cabin Crew Uniform serata dunia! Pemilihan ini berdasarkan Confession of a Trolley Dolly dalam ruangan 'Style in the Aisles' untuk tahun 2017!

Ok...jom kita sama-sama tengok gaya uniform yang menarik ni!

1. Hainan Airlines (China)





2. La Compagnie (France)




3. Cathay Pacific (Hong Kong)



4. Logan Air (Scotland)




5. Lufthansa (German)





6. Garuda (Indonesia)





7. City Jet (Ireland)



8. Tiger Air (Australia)


9. Thomas Cook Airlines (England)





10. China Airlines (China)





++++++++++++++++++++

Travel Tips!



Selalunya kalau aku fly abroad/luar negara...aku akan siap-siap sewa Pocket Wifi ni dari Kuala Lumpur. Why? Sebab Pocket Wifi ni ialah punca line internet aku masa kat oversea. So bley la guna handphone/ipad untuk google apa-apa info, guna waze ke kat sana. So senangggg.. Pocket Wifi ni korang bleh share-share line wifi dengan kengkawan korang or ngan sdara mara korang masa kat sana nanti. No deposit, no passport copy bagai.. and no hidden fees! Just fill in borang and terus pre-booked. Then korang bleh amik Pocket Wifi tu siap-siap kat KLIA or KLIA2...bayar masa amik. So sampai je oversea, korang ON jer Pocket Wifi tu dan boleh guna on the spot! Soooo laaa senang! Dah penah post dah pasal Pocket WiFi ni banyak kali dan dah ramai pembaca kakikujalanjalan yang dah pun guna dan puashati! Untuk yang nak ke Japan, unlimited data bebbbb... cer try dulu beb...



Share this

Related Posts

Latest
Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!