SINGAPORE AIRLINES - PECAH REKOD PENERBANGAN JARAK JAUH TERPANJANG

Well done Singapore Airlines! Singapore Airlines kembali memegang takhta untuk raja penerbangan jarak jauh apabila berjaya melakukan penerbangan terus ke New York daripada Singapura pada Jumaat lepas! Congrats!



Penerbangan dengan menggunakan pesawat Airbus A350-900ULR berlepas dari Lapangan Terbang Changi Singapore terus menerus sejauh 9,537 batu ke Newark Liberty International Airport. So penerbangan Singapore Airlines ni mengambil masa selama 17 jam dan 25 minutes untuk tiba ke New York! Phewww...lama tu beb..! Meaning that yang kaki-kaki perokok tu habislahhhh....terpaksa puasa rokok selama 17 jam lebeh...hehehe..

Sebelum ni Singapore Airlines pernah buat penerbangan terus ke New York tapi rasanya ditamatkan pada tahun 2013 sebab too-costly!

Untuk edisi kali ni, difahamkan penerbangan terus ke New York ni takder seat economy! Korang pun bleh agak kenapa kan...mestilah sebab faktor kos yang tinggi. So Singapore Airlines hanya menjual kelas ekonomi premium sebanyak 94 seats dan seat bisnes class sebanyak 67 seats.

So congrats for flight SQ22! Psss...Malaysia Airlines biler lagik break any records??



++++++++++++++++++++++++++


WIFI? Travel Tips!



Selalunya kalau aku fly abroad/luar negara...aku akan siap-siap sewa Pocket Wifi ni dari Kuala Lumpur. Why? Sebab Pocket Wifi ni ialah punca line internet aku masa kat oversea. So bley la guna handphone/ipad untuk google apa-apa info, guna waze ke kat sana. So senangggg.. Pocket Wifi ni korang bleh share-share line wifi dengan kengkawan korang or ngan sdara mara korang masa kat sana nanti. No deposit, no passport copy bagai.. and no hidden fees! Just fill in borang and terus pre-booked. Then korang bleh amik Pocket Wifi tu siap-siap kat KLIA or KLIA2...bayar masa amik. So sampai je oversea, korang ON jer Pocket Wifi tu dan boleh guna on the spot! Soooo laaa senang! Dah penah post dah pasal Pocket WiFi ni banyak kali dan dah ramai pembaca kakikujalanjalan yang dah pun guna dan puashati! Untuk yang nak ke Japan, unlimited data bebbbb... cer try dulu beb...






Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

TANYA KAKIKUJALANJALAN:

PREVIOUS HOT!